Menu

Voor het eerst boulderen

Kom je voor het eerst? Hartstikke leuk! Je kunt zo aan de slag. Lees hieronder wat je kunt verwachten.

Hoe werkt het?

Na een korte uitleg over de spelregels en veiligheid kun je meteen beginnen!

Boulderen heeft veel uitdagende aspecten (kracht, techniek, balans, durf, puzzelen). Maar laat je hierdoor niet afschrikken: het instapniveau houden we bewust laag.

Moet ik reserveren?

Ja, sinds covid19 moet er gereserveerd worden. Dit kan via ons reserveringssysteem, gebruik onderstaande knop.

Reserveren

Wat moet ik meenemen?

Neem mee: sportkleding waarin je makkelijk kunt bewegen en schone sportschoenen (liefst met lichte zool). Je kunt bij ons ook klimschoentjes huren voor € 3,50 (met eigen sokken). Hiermee sta je een stuk beter en zekerder op de wand.

Hoe sterk moet ik zijn?

Vaak denken beginnende klimmers dat ze heel sterk moeten zijn om te kunnen boulderen. Dat is helemaal niet waar! Ons instapniveau houden we bewust laag. En kracht is minder belangrijk dan beginners vaak denken.

Hoe hoog is de wand?

Onze wanden zijn 4.20m hoog. Dat klinkt hoog, maar dat valt mee. Ten eerste is de laatste klimgreep voor beginners nooit zo hoog. Ten tweede zijn het jouw omhoog uitgestrekte handen die die hoogte bereiken – jouw voeten staan dan nog een stuk lager. Je klimt dus nooit over de wand heen. Ten derde ben jij zelf diegene de jouw grenzen bepaalt.

Wat is zo bijzonder aan boulderen?

Boulderen blijft leuk, ook op de lange termijn. Elke week vervangen wij één bepaalde moeilijkheidsgraad met nieuwe uitdagingen van hetzelfde niveau. We halen de grepen uit de wand en zetten ze in een andere volgorde weer erin. Zo blijven de nieuwe uitdagingen komen! Het is dus een stuk afwisselender dan de meeste andere sporten.

Boulderen is een hele sociale sport. Boulders zijn een soort puzzels die je samen kunt oplossen, dus de sport is uitstekend geschikt om samen te beoefenen. En de ‘bouldercommunity’ staat bekend om zijn vriendelijkheid.

Top